четвъртък, 21 юни 2012 г.

Вълшебното море – Керамика и Рисувана коприна - 13-19 Август




Да, след планината идва ред на морето! Какво по-хубаво от една седмица на брега на морето, покрай устието на една от най-красивите реки в България - Велека... Размечтахте ли се!? И ние!

Имаме следното предложение: Синеморец, хасиендата на "Бай Стефан" http://kvartira.bg/baistefan-sinemorec.htm, къща за гости изцяло на наше разположение, пълен релакс, море, чист въздух, прекрасна компания, вкусни гозби (домашно приготвени от нас), много глина, много коприна и невероятни емоции! Прикючение в света на изкуството, вдъхновено от морето – какво по-невероятно?

Планът е следният: Пристигаме в Синеморец на 13-ти и се настаняваме в Къща за гости "Бай Стефан" (превъзходна е, нали?) За да не се пришпорваме, първият ден ще е отдаден на пристигане и настаняване, а вечерята ще ви очаква на масата към 20ч.! От 14-ти до 18-ти ежедневието ни ще бъде изпълнено с прекрасни лежерни утрини, с вкусна закуска около 9:30 – 10ч., свободно време за плаж и разходки до следобяд, къщата на Бай Стефан предлага и разходки с лодка/кану по река Велека, разходки в Странджа планина и други все отпочиващи занимания. В 16ч. започват занятията по керамика и по рисувана коприна! Там, под навеса на прохладно и сенчесто място, ще имате възможност да пренесете вашите мечти и сънища върху къс глина или парче коприна. Всичко това ще се случва под зоркото наблюдение на нашите великолепни преподавателки: Кристина Бакларова – керамика http://www.facebook.com/K.art.atelier и Ана Вълева – коприна http://www.anavaleva.com/gallery.php. Те ще са винаги около вас, за да ви дадат насоки, да ви помогнат, да ви вдъхновят!
Изпълнени с невероятен заряд и емоции, те ще ви пренасят в чудните светове на своите изкуства. Така в продължение на няколко часа, докато не дойде време за вечеря! На 19-ти закусваме (като за последно!) и отпътуваме от Синеморец, изпълнени до край с енергия и заредени да посрещнем есента с тонове слънце!

Подробности:
Цена за 6 нощувки: 90лв./човек
Храна за 6 дни (закуска + вечеря): 72 лв/човек
Транспорт: коли (като имаме предложение, ако някой има свободно място в колата си и има желание, да приюти този, който си няма - пести пари и ви спасява от скучно радио), автобус.

Такса за участие в керамичните занятия: 100лв.
Такса за участие в занятия по рисувана коприна: 160лв.
Много ВАЖНО уточнение :): Никак не е нужно да сте се занимавали с рисуване (дори и на корпина) или с керамика!
Ще има няколко свободни местенца, ако някой има желание да вземе половинка (семейство) със себе си!
Нашите великолепни преподавателки ще ви научат на всичко, което е нужно, за да се чувствате уверени, а вие само трябва да последвате ръцете и сърцето си!

За да се осъществи събитието е нужно да има записани минимум 6/максимум 8 човека за керамични занятия и минимум 5/максимум 7 за рисуваната коприна!

За да се запишете е нужно да изпратите e-mail на zainatchiinicata@gmail.com или да се обадите на телефон: 0885 191 407 – Злати и да оставите капаро в размер на 60лв. най-късно до 30-ти юни.

Очакваме ви с най–огромните усмивки, заредени с емоции, за да направим артистичната ви почивка незабравима!

понеделник, 18 юни 2012 г.

Кулинарни импровизации! На 28.06.2012г. от 19:00ч.


Привет, приятели!
Имаме предложение да ви въвлечем в едно лятно кулинарно приключение в кухнята на Chef за кеф !
Готвенето е едно от най-приятните приложни изкуства. Изкуство на аромати, вкусове и цветове, което запълва всичките ни сетива!
Една среща с богатството на пролетно-летния сезон и всичките превъзходни продукти, които предлага той.
Заповядайте да се забавляваме заедно, да развием творческото мислене в кухнята и разбира се, да похапнем нещо много вкусно!
Ще си спретнем 3 кръга, в които ще се разделим на 2 екипа.

Ето и програмата:
1. Салати – всеки екип ще има на разположение еднакви продукти и дресинги и ще трябва да направи по 2 салати – въображението е във ваши ръце, а ние ще сме наоколо, за да помагаме и консултираме.

2. Сандвичи – всеки участник ще направи собствена интерпретация на сандвичи, с богата гама от продукти – пасти, сирена, риба, колбас, зеленчуци и три вида хляб. Пастите ще са приготвени предварително от нашия чудесен домакин Виктор Арнаудов, който също ще бъде там , за да помага и да дегустира вскусотийките, които ще приготвите.

3. Десерти – как да не се възползваме от лятото и всички великолепни плодове, които ни предлага то. Но пък за да е по-голямо предизвикателството, ще се научим как да приготвяме сурови плодови мусове и ще се впуснем в шарени освежаващи комбинации от аромати и цветове. Всеки екип ще направи по 2 десерта, като отново ще има на разположение различни овкусители и възможности за подреждане.

Да, разбира се, след като се натворят всичките тези чудесийки, ще си подредим красива маса и ще седнем заедно да си похапнем и да се посмеем, да опитаме вкуса на всеки от вас. Тъй като не се съмняваме, че всичко ще е невероятно вкусно, за награда, ще си пийнем великолепно винце с вкусотийките и всички ще получат огроомни усмивки и поздравления! Със сигурност ви гарантираме забавление и една изпълнена с емоции и много нови кулинарни усещания вечер!

Дата: 28.06.2012г.
Час: 19:00ч.
Цена: 30лв.
Адрес: бул. Дондуков 24А, в кухнята на Chef за кеф
Всички продуки и консумативи са включени в цената. Срещата ще се осъществи при минимум 6 участници и максимум 10.

Нужно е предварително записване и капаро в размер на 50%, най-късно до 26-ти юни. Можете да се запишете на тел.: 0885 191 407 и e-mail: zainatchiinicata@gmail.com.

Заповядайте!