сряда, 20 февруари 2013 г.

Батик - рисуване върху коприна! На 09.03.2013г. от 15:30ч.


Приятели, време е отново да рисуваме върху коприна! Този път ще се спрем на техника Батик!

Техника за рисуване върху коприна Батик

В техниката Батик се използва горещ восък, за да се рисува върху коприната. При него многократно се нанасят слоеве восък и бои и така се създават пищни многопластови картини. Тази техника може да изглежда предизвикателна първоначално, но е изключително артистична и впечатляваща в резултата, който се постига.
По време на тези занимания ще научите:
- Какви възможности имаме за нанасяне на восъка?
- Как да използваме восъка като контур?
- Как да премахнем восъка от коприната? -
- Как да създадем форми и обекти, които прозират един през друг?
- Как да създаваме ефекти чрез восък?
Продължителност: 4 срещи по 4 часа в събота


Водещ:
Ана Вълева
"Рисуването върху коприна прилича на игра с живота. Ти внасяш своя дял емоции, намерения и търсения, а тя ти откликва попивайки боите, които нанасяш върху нея по уникален начин, пречупвайки ги през нишките си, попивайки ги в своя интерпретация и довършвайки твоето намерение в причудливи шарки. Да рисуваш върху коприна е да се предадеш на танца, споделен от творческия ти импулс и спонтанния отклик на живата материя на коприната. В това магично изкуство човек може да бъде съ-творец и да се изрази изцяло.
Самата аз намерих коприната и я разпознах като мой спътник след дълго търсене и изследване на разнородни техники и похвати в рисуването. Нямайки никакво формално образование в областта на изкуството, аз експериментирах с всяка техника, до която имах досег - от графиката с туш и перо, през акварела и гуаша, до плахи опити със своенравното Масло. Откривах във всяка техника нейния уникален характер и темперамент и експериментирах с нея. Но нито една от тях не се превърна в любовта на живота ми. Докато един ден не капнах първата си капка боя върху парче коприна. И това беше любов от пръв поглед.
Каня ви на едно вълнуващо пътешествие в света на коприната, по време на което с радост ще споделя с вас какво съм открила експериментирайки с техниките и плата и какъв е моят опит като самоук художник."
http://anavaleva.com/

Старт: 09.03 от 15:30ч.
Цената на урок: 40 лв.
За студенти и ученици: 30 лв.
Цена при заплащане на едно пълно ниво: 140 лв.
За студенти и ученици: 100 лв.
Цена при заплащане на целия курс: 400 лв.
За студенти и ученици: 300лв.

За въпроси и записване можете да се обръщате на следните телефони и e-mail-и:
zainatchiinicata@gmail.com / GSM: 0885 191 407 или ana.valleva@gmail.com / GSM: 0887 406 995