петък, 13 януари 2012 г.

Керамика за Родители с Деца! От 22-ри Януари (неделя) от 10:30ч.


Керамика за родители и деца

Заедно с К-арт ателие и през тази година, ораганизираме занятия по керамика, които могат да се нарекат „керамично съ-творение“. Добре дошли са майки, татковци, баби, дядовци, лели, чичовци заедно със своите деца, внуци и... племенници в чудния... свят на съвместното творчество. Нашето предложение е чрез средствата на керамиката да съ-творите заедно – малки и големи, своите приказки от глина. В споделения един час творчество родителите ще могат да надникнат по-отблизо в света на децата си, а те от своя страна ще имат само за себе си един час от вниманието на родителя. И сме сигурни, че след това занятие по керамично съ-творение, всеки родител ще отделя повече време от забързания си ден на малкото същество до себе си, а то ще крачи по-уверено в големия свят, стиснало здраво с ръчиката си родителската ръка.

А ето и първите 4 теми на тези занятия:

1.“Нашата ваканция“ – пано (върху глинена платка чрез рисуване с ангоби и сграфито-издраскване пресъздаване на картината за най-хубавата почивка заедно – каква е била тя или може да бъде)

2.“Семейство чаши“ – малка детска и голяма родитерска чаши, направени чрез платки (след като направят всеки своята чаша, детето и родителят си ги разменят и декорират с издраскване чашата на другия)

3.“Кутия за нашите съкровища“ –от платки родителят измайсторява кутия, чиято форма е измислена от детето и след това заедно декорират кутията по избор чрез издраскване, ангобиране, сграфито

4.Глазиране на работите, направените в първите 3 занятия – при глазирането винаги има изненади. Нека ги удвоим като оставим на детето избора и съчетаването на цветовете, а родителят да е консултант и помощник на малкия майстор.

Старт: 22.01.2012г. (неделя)
Час: от 10:30 до 11:30
Цена: За родител с едно дете 20 лв. на занятие
За родител с две деца 25 лв. на занятие.
Максимален брой двойки/тройки – 3

Записвания на тел.: 0885 191 407 – Злати или на e-mail: zainatchiinicata@gmail.com или kristalna2@abv.bg

Декупаж! На 24-ти Януари от 18:30ч.


Мили мои,

ето го и следващото занятие по декупаж на 24-ти януари (вторник) от 18:30 ч. Ще декупираме малка дървена кутия, подходяща за всякакви джунджурийки, цената е 25 лв.

Местенцата са 5. Нужно е предварително записване на тел.: 0885 191 407 или e-mail: zainatchiinicata@gmail.com


Очакваме ви!

четвъртък, 12 януари 2012 г.

Кръжок по плетене! На 07.02.2012г. от 18:30ч.

Мили мои,
Ето го и новото начинание на ЗаИнатчийницата, заедно с Надежда Желязкова - Кръжок по плетене! :)

Още едно приложно изкуство, което е необятно и интересно. С плетене могат да се създадат безкрайно много и красиви неща за интериора, аксесоари, подаръци, докато се... разтоварвате от дългите дни, или просто запълвате свободно време, с нещо което ви доставя удоволствие! Да се научиш да плетеш сам не е много лесно, именно за това организираме този кръжок. В продължение на един месец (4 седмици), всеки вторник вечер от 18:30 ще се провеждат занятията от Модул 1, който е за напълно начинаещи. А ето и темите:

Модул 1: Основни похвати за изработка на плетива на две куки

Тема първа: Всяко нещо има начало: Ще ви запознаем с видовете прежди и ще ви научим да налавяте бримки ... И ако сте отличници, ще плетем на опаки.

Тема втора: Да продължим нататък: Ще се научите да плетете не само на опаки, но и на лице...

Тема трета: Вие можете да плетете: Ще ви покажем колко много чудеса можете да изработите - плетеници, ластик, оризова плетка...

Тема четвърта: Както всяко нещо има начало има и край: Ще се научим как се завършва плетиво и как се зашива.. И междувременно ще сме изработили няколко малки чудесни аксесоара...
Обещаваме!
Надя се е научила да плете на десет години. Нейната баба е била професионална плетачка, а майка и все още плете с  удоволствие. Завършила е художествена академия и работи като дизайнер на свободна практика. Изработва плетени дрехи, бижута и аксесоари. Декорира дрехи, прави десени и щампи. Вдъхновява се от градската мода и хората. Обожава пътуванията и винаги търси някое ново бижу за колекцията си...
Ето и нейната страница във фейсбук и нещата, които изработва: http://on.fb.me/zpVkfG

Старт: 07.02.2012г.
Час: 18:30ч.
Място: ЗаИнатчийница за приложна магия
Цена: 15.00 лв. за единично занятие, 45.00 лв. за целият модул.
Места: 8
За записване: 0885 191 407 - Злати, e-mail: zainatchiinicata@gmail.bg
Крайна дата за записване 01.02.2012. За да си запазите място е нужно капаро, в размер на 50%.

Очакваме ви! :)