неделя, 23 октомври 2011 г.

Курс по керамика "Родители с деца" от 13.11.2011г./неделя от 11:00-12:00ч.


Керамика за родители и деца


      К-арт ателие заедно със ЗаИнатчийницата за приложна магия започваме нови занятия по керамика, които могат да се нарекат „керамично съ-творение“. Добре дошли са майки, татковци, баби, дядовци, лели, чичовци заедно със своите деца, внуци и племенници в чудния свят на съвместното творчество. Нашето предложение е чрез средствата на керамиката да съ-творите заедно – малки и големи, своите приказки от глина. В споделения един час творчество родителите ще могат да надникнат по-отблизо в света на децата си, а те от своя страна ще имат само за себе си един час от вниманието на родителя. И сме сигурни, че след това занятие по керамично съ-творение, всеки родител ще отделя повече време от забързания си ден на малкото същество до себе си, а то ще крачи по-уверено в големия свят, стиснало здраво с ръчиката си родителската ръка.

      А ето и първите 4 теми на тези занятия:

      1.“Нашата ваканция“ – пано (върху глинена платка чрез рисуване с ангоби и сграфито-издраскване пресъздаване на картината за най-хубавата почивка заедно – каква е била тя или може да бъде)
      2.“Семейство чаши“ – малка детска и голяма родитерска чаши, направени чрез платки (след като направят всеки своята чаша, детето и родителят си ги разменят и декорират с издраскване чашата на другия)
      3.“Кутия за нашите съкровища“ –от платки родителят измайсторява кутия, чиято форма е измислена от детето и след това заедно декорират кутията по избор чрез издраскване, ангобиране, сграфито
      4.Глазиране на работите, направените в първите 3 занятияпри глазирането винаги има изненади. Нека ги удвоим като оставим на детето избора и съчетаването на цветовете, а родителят да е консултант и помощник на малкия майстор.

Старт: 13.11.2011г. (неделя)
Час: от 11:00 до 12:00
Цена: За родител с едно дете 20 лв. на занятие
            За родител с две деца 25 лв. на занятие.
Максимален брой двойки/тройки – 3

Записвания на тел.: 0885 191 407 – Злати или на
e-mail: zainatchiinicata@gmail.com или kristalna2@abv.bg Потвърждение за присъствие, най-късно до 10.11.2011г.

Покана - Безплатна демонстрация на рисуване върху коприна на 28.10.2011г.


Покана


Мили приятели,
Каним ви да се потопите с нас във вълшебния свят на рисуваната коприна на по чаша вино и домашни вкусотии!
Една среща-демонстрация, на която в първата част ще видите как се създава картина и ще научите повече за техниките и процесите.
Във втората, ще можете сами да се докоснете до вълшебството и да създадете свое късче красота с една от техниките!

ВХОД СВОБОДЕН

28.10.2011г./петък

19:00 до 21:00 часа

ЗаИнатчийница за приложна магия
СОфия, ул. Хан Аспарух 61 (вътрешната къща)

Очакваме ви!

За повече информация за курса и преподавателя: http://www.facebook.com/event.php?eid=172037479548519