събота, 11 юни 2011 г.

Приказна творческа работилница за деца



Арт занятия за деца, организирани от ЗаИнатчийница за приложна магия и К-арт ателие през летните месеци за вашите малчугани. Предлагаме ви по 2 приказни часа, 2 пъти седмично, където ще потопим децата в чудни приказни светове. Арт заниманията са насочени към 2 възрастови групи – 4-7 год. и  8-12 год.  Ще се провеждат по два астрономични часа, с малка почивка между тях, в два различни блока. В единия блок са заниманията по  керамика и изобразително изкуство. В творческия процес на усвояване на нови знания и умения помощник ще им бъде Кристина Бакларова от К-арт, художник-керамик с дългогодишен педагогически опит. Занятията ще се редуват: рисуване с керамика, за да може на малчуганите да им е интересно-забавно и така неусетно да обогатят възприятията си, познанията си за цветовете и формите, да се научат на градивно търпение (тъй като керамиката изисква време за завършване на целия процес).  В другия блок, Злата Златкова от ЗаИнатчийницата, педагог и артист ще потопи малчуганите в света на приказките. В продължение на един час за по-малките ще се провежда артистично четене, което ще бъде последвано от дискусия на чутото. Така децата ще се учат да разсъждават и да обогатяват мирогледа си, а както знаем приказките чудесно могат да се справят с това. За по-големите, освен запознаване с приказката, занятието ще протича и като театрална работилница. Ще направим пиеса, в която освен, че децата сами ще изиграят всяка роля и сами ще изработят декорите и костююмите за представлението. Занятията ще се провеждат два пъти седмично в продължение на четири поредни седмици през юли, понеделник и сряда от 10 до 12:30 ч. в уютната обстановка на ЗаИнатчийницата за приложна магия, ул.”Хан Аспарух”61, вътрешната къща, а завършването ще е с изложба и представление в голямата зала на ЗаИнатчийницата.
Старт на занаятията: 04.07. 2011г.
Брой места във всяка група: 5
Адрес: ул. Хан Аспарух 61 (вътрешната къща)
Кога: понеделник и сряда от 10 до 12:30 ч.
Цена: 99.00 лв.

неделя, 5 юни 2011 г.

Курс по керамика - Модул I от 15 юни 2011г. - 19:00 до 20:30 ч.



 ЗаИнатчийница за приложна магия съвместно с К-арт ателие организира занятия по Керамика!

Модул I „Изработване на форми чрез платки”:

1. Запознаване с материала (бяло изпичаща се фино шамотизирана глина). Изработване на малка чаша с декорация „издраскване”
2. Изработване на чаша за чай, капучино с декорация „отпечатъци”
3. Изработване на кутия с декорация „ангоба” и „сграфито”
4. Глазиране – запознаване с видовете глазури и начините на глазиране (с четка, чрез поливане, чрез потапяне)

Занятията са разделени на модули от по 4 занятия, свързани последователно.

Цената на едно занятие е 25 лв. А при заплащане на целия модул ние Ви подаряваме 20 лв. отстъпка.
Крайна дата за записване 11. 06.2011г.

Целта на курса е да се разтоварите, да се забавлявате, да научите нещо ново. Можете да се запишете на тел. 0885 191 407 - Злати или на място в ЗаИнатчийницата. За да е сигурно местенцето ви, защото са ограничени, нужно е предварително заплащане.


Очакваме ви :)