четвъртък, 26 април 2012 г.

Майски стихии в Пирин - Керамика в с. Делчево! 24-27 Май!



Майски стихии в Пирин
с. Делчево
Астрологията казва, че животът ни е подвластен на четирите стихии: Земя, Вода, Въздух, Огън. Има и едно приложно изкуство, което също е изцяло подвластно на тях – Керамиката! Ако съберем всичко в едно, се получава приключенско пътуване до великолепната природа на с. Делчево, намиращо се в прегръдката на Пирин, само на 8 км от гр. Гоце Делчев, но сякаш откъснато от света.  Тишина, кристален въздух, вълшебни ухания на разцъфнали дървета и цветя, домашно приготвена кухня и четири дни, отдадени на пълен отдих и творчество! 

Каним ви да се потопите в тази майска приказка, заедно с екипа на ЗаИнатчийницата, и четири дни да творим и да отпочиваме под сенчестия навес на двора с великолепна гледка към долината на гр. Гоце Делчев и автентичната възрожденска  атмосфера на с. Делчево. 
Ще разчитаме на помощ от очарователната Кристина Бакларова, която 3 дни ще ни води през обширния свят на керамиката, както го прави вече 1 година в ателието ни!

А ето и какъв е планът:

Ден 1-ви (24.05):
Отпътуване от София в 8 ч., сборен пункт  ул. "Хан Аспарух" 61. Пристигане около 12 ч. Настаняваме се в специално запазената за нас къща „Григорови”, хапваме,  малка почивчица и след това първа сбирка в двора.  Първият ден ще е посветен на съдовете – всеки ще има възможност да си изработи каквито съдове иска и му стигнат силите. Вечерта отиваме на опознавателна обиколко из селото и се отдаваме на дълго вечеряне и сладки приказки.
Ден 2-ри (25.05):
Нека не забравяме,  че освен да творим, сме дошли и да си почиваме! Закуска, някъде към 10 ч. И след това следваме напълно свободна програма – масата за керамика ще е на разположение през целия ден, през който ще се изработват чудни аксесоари за кухня и баня в причудливи форми и с много смях. Там между тези интересни занимания ще се обядва и почива. Разходка в околностите в късния следобед, на който му се разхожда. Вечеря.
Ден 3-ти (26.05):
В духа на ден 2-ри и през третия ще се отдадем на творчески мисли и мързелуване. На керамичната маса ще се правят бижута, а цялата омайна природа наоколо ще е наш вдъхновител и домакин.  След като сме изработили толкова преркасни неща с помощта на 3 от стихиите – земя, вода и въздух, идва ред и на четвъртата – огънят. Надвечер разходка до гр. Гоце Делчев до къщата на художника Костадин Златков и неговата керамична пещ, където ще бъдат изпечени нашите произведения. На връщане към селото ще гледаме вече да е тъмно, за да си направим една разходка до „Кадънката” - един много известен за района завой, от който се открива пленителна гледка към долината и светлините на града.
Ден 4-ти (27.05):
За да завършим цикъла, след като сме си отпочинали добре, обядваме в селото и се отбиваме  на тръгване за София през  Гоце Делчев, за да извадим нещата от пещта.  След това, доволни (в което сме сигурни) от постигнатите резултати, заредени с много слънце и добро настроение и с песен на уста, се отправяме обратно към столицата.

Цена на нощувката: 50.00 лв. на човек за трите вечери.
Такса за участие в керамичните занимания: 75 лв. за трите дни.
Транспортът ще се извършва със собствен автомобил или с автобус. Като ако имате място в колата си и имате желание, разбира се, можете да вземете някого, така превозът ще ни излезне най-евтин.  
Варианти за хранене: къщата разполага с кухня, а в селото има няколко много приятни кръчмички. Ако се доверите на кулинарния ни дух, обедите и закуските можете да ги поверите на нас -  уточняваме менюто, съставяме списък с нужните продукти, събираме пари и се оставяме в ръцете на Злати.
Записването става най-късно до 06.05 (включително), местенцата не са никак много. Взимането на другарче е напълно разрешено. За да се смятате за записани, е нужно капаро в размер на 50% на адрес: ул. "Хан Аспарух" 61, след уточняване на тел.: 0885 191 407 – Злати или e-mail: zainatchiinicata@gmail.com
За да се осъществи събитието, е нужно да има поне шестима ентусиасти, заплатили такса за участие в керамичните занимания.
Забележка: никак не е нужно да сте се занимавали с керамика досега, за да се впуснете в това приключение. Само трябва да следвате ръцете и сърцето си!

Очакваме Ви с огромно нетърпение и широки усмивки! 

вторник, 24 април 2012 г.

"Малката русалка" OttO Theater


Даааа! Първата приказка, от великолепния проект на http://ottoecotoys.blogspot.com/ - OttO Theater вече е факт! Вълшебно, вълшебно! Не забрявяйте, че е крайно разрешено и за възрастни! :)
http://www.youtube.com/watch?v=I9nuDluht70&feature=colike

А играчките на http://ottoecotoys.com/ , можете да намерите и при нас! :)