вторник, 27 септември 2011 г.

Практически семинар "Модна и творческа фотография"



Практически семинар „Модна и творческа фотография” с Ненчо Балкански
Заснемането на модна и/или творческа сесия е предизвикателство за всеки, който не го е правил, а и не само. Семинарът е насочен към процеса организация на заснемане на модна сесия, както и самото й провеждане. Как се подготвя и организира едно снимане навън, основни похвати и техники, избор и подготовка на всичко необходимо, формиране на екип.
Събитието ще продължи в рамките на 2 поредни дни, през ноември -  (събота и неделя) 2011г. Лекционната част ще се проведе в „ЗаИнатчийница за приложна магия” на ул. Хан Аспарух 61 (вътрешната къща), а по време на практическата част ще се потопим в есенната магия на планина Витоша. Таксата за участие в семинара е 270.00 лв. С цел оптимално усвояване и упражняване на преподавания материал, ограничихме броя на курсистите до 10 (събитието ще се състои при записани минимум петима курсисти).
Всеки, който присъства на семинара ще може практически да приложи преподадения материал във вторият ден. Всичко нужно за провеждането (техника, модел) на събитието ще бъде осигурено от организаторите. Придвижването ще се извършва със собствен транспорт. Ако някой не разполага с такъв, ще се организира с този на колегите.
 Програма:
Лекционна част :
      -     Източници на светлина: видове, изобразително действие, цветна температура
      -     Определяне на експозицията при използване на постоянно и импулсно осветление
-          Видове рефлектори, използвани в модната и портретна фотография, разлики
-          Обективи
-          Избор на модел, стилист и цялостна визия
-          Определяне на мястото и времето
Практическа част:
-          Тръгване за Витоша към предварително уточнено място
-          Настаняване и разполагане на техниката
-          Снимане
Правата върху снимките остават изцяло на автора.
Организаторите на семинара си запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му.
За да се запишете за участие е нужно да изпратите e-mail с Име и Телефон на zainatchiinicata@gmail.com Ще получите e-mail за потвърждение, след което трябва да заплатите капаро в размер на 100 лв. най-късно до 7 дни преди обявената стартова дата.
За въпроси и записвания:
София, ул. Хан Аспарух 61 „ЗаИнатчийница за приложна магия”
Тел: 0885 191 407 – Злата Златкова

Повече за Ненчо Балкански: http://www.balkansky.net/photography.html

понеделник, 26 септември 2011 г.

Кандидат-студентски курс по визуални изкуства


ЗаИнатчийница за приложна магия организира кандидат-студентски курс повизуални изкуства.
Подготовката за прием във висшите учебния заведения, предлагащи обучение по визуални изкуства (фотография, кинооператорско майсторство и др.) ще се провежда в рамките на 150 учебни часа, 2 пъти седмично, под вещото ръководство на г-н Иван Кафеджийски. Подготовка за кандидатстване в НАТФИЗ. Консултация преди изпита с преподаватели от Академията. Изграждане на порт фолио.

Иван Кафеджийски е дългогодишен филмов и телевизионен оператор. Завършил е специалност „Операторско майсторство” във ВГИК - Москва. Автор е на над 100 късометражни документални и научнопопулярни филми в студия „Време”. Като отговорен оператор в БНТ е участвал в заснемането на голям брой публицистични и игрални постановки. Занимава се с преподавателска дейност. В продължение на 10 години е водещ на специалността „Аудиовизия” в Национална гимназия „София”. Ръководител е на катедра „Дигитални визии” в „Академия за телевизия, кино и  интернет комуникации”, София. Разработил е авторски софтуер за 3D фотография.

Курсът стартира през октомври.
За повече информация: zainatchiinicata@gmail.com или 0885 191  407 Злата Златкова

Декупаж и Кракле на 28.10 от 18:30ч.


Здравейте, мили мои!
Ето го и поредното занятие за декупаж с техника кракле (напукваща техника)!
Ще декупажираме кутийка за скъпоценности (дървена, разбира се :) ) с двустепенен медиум (за да ни е още по-интересно) и хартия за декупаж.

Ако имате желание да си направите такова чудно нещо, да научите как се прави кракле, от къде прозхожда то и разни други чудни неща - заповядайте в сряда при нас!
... Моля - предварителното записване е крайно необходимо, за да не си останете без кутийка :) Тел.: 0885 191 407 - Злати. Най-късно потвърждение в сряда до обяд!
Цена на занятието с всички включени материали: 35лв.