сряда, 26 април 2017 г.

Керамичен пленер с. Делчево vol. 3 от 20 до 24 Май 2017г!



Струва ни се, че три години пауза са напълно достатъчни - не можем да издържаме повече и решихме да ви направим следното предложение: 5 вълшебни дни в планината, с много глина, смях, приказни гледки и вкусна домашна храна! Звучи ли ви добре? Ние направо не можем да стоим на едно място от вълнение!
А ето именно какво сме ви подготвили: В периода 20 - 24 май, с. Делчево, къща за гости "Григорови" https://www.facebook.com/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0-841672389311918/  (къща с уникална гледка към балкана и към долината, в която се намира гр. Гоце Делчев; една от няколкото в селото с голям и прекрасен двор, навес за занятия на открито и вички възможни удобства.) Грънчарско колело с водещ Костадин Златков,  изработване на ръка на голяма пластика от глина, ангобно декориране чрез растери до постигане на триизмерен ефект, няколко арттерапевтични занятия и, разбира се, много творчески интерпретации на всичко, до което се докоснат ръцете ни с водещата Кристина Бакларова и вкусна домашно приготвена храна от заИнатчийките Злати и Милена.

Програма по дни:
20.05. (събота) - Пристигане до обяд в село Делчево (на 9км от град Гоце Делчев) в южен Пирин, настаняване в специално запазената за нас „Григорова къща”, обяд в 13ч, първо арттерапевтично занятие за запознанство и настройване на творческа вълна в 14ч., след него кратка демострация на грънчарското колело и отваряне на масата за керамика. Един по един всеки ще има възможност да получи индивидуален урок за точене, докато останалите започнат работа върху първия голям проект от глина. Вечеря в 20ч. и генерално весело откриване на пленера!
21.05. (неделя) - Закуска в 10ч., масата за керамика и грънчарското колело ще бъдат на разположение след нея. Обяд и почивка около 13ч., следобедните занимания продължават към 15ч. Вечеря в 20ч.
22. и 23. 05 (понеделник и вторник) - Ще следваме приблизително програмата на 21-ви и ще сме изпаднали в блажен творчески унес и безвремие.
24.05. (сряда) - Закуска около 10ч., последно арттерапевтично занятие, като за приключване и отпътуване към Гоце Делчев за зареждане на керамичната пещ. (изработените неща ще останат в Гоце Делчев до пълното им изсъхване и ще бъдат изпечени там, за да намалим рисковете от счупване до минимум, а ще си ги вземете от София или ще ви ги изпратим с куриер докъдето трябва)
Отпътуване, заредени с много пролет, емоции и вдъхновение!
Водещите:
Кристина Бакларова от "К-арт", която вероятно повечето от вас вече познават добре, води занятия при нас вече 6 години, а самата тя вече повече от 25 години е света на керамиката. Можете без никакви колебания да се оставите в нейните ръце! Тя ще ви преведе през света на керамиката като през приказна гора!
Костадин Златков – художник-приложник, с повече от 45 годишен опит в приложните изкуства, ще ви поведе през калта, от която се раждат грънците и, като с магия изпод пръстите ви, ще се появят чашки, купички, саксийки...
Подробностите:
Цена за 4 нощувки: 80лв./човек
Храна за 5 дни (закуска + вечеря), в събота 20-ти - обяд и вечеря, в сряда 24-ти - закуска: 70 лв/човек
Транспорт: коли или автобус (като имаме предложение: ако някой има свободно място в колата си и има желание, да приюти този, който си няма - пести пари и ви спасява от скучно радио).
Такса за участие в занятията – включва грънчарско колело, керамика и арт терапевтичните занятия: 150лв.
Много важно уточнение : никак не е нужно да сте се занимавали с грънчарство или с керамика! Нашите великолепни преподаватели ще ви научат на всичко, което е нужно, за да се чувствате уверени, а вие само трябва да последвате ръцете и сърцето си!
За да се осъществи събитието, е нужно да има записани минимум 6/максимум 10 човека
За да се запишете, е нужно да изпратите e-mail на zainatchiinicata@gmail.com , или да се обадите на телефон: 0885 191 407 – Злати и да оставите капаро в размер на 100лв. най-късно до 14-ти май.
Очакваме ви с най–огромните усмивки!

Връзка към събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1886276798287079/




Няма коментари:

Публикуване на коментар