вторник, 18 февруари 2014 г.

Глина, дърво и огън - майско приключение в с. Делчево vol.2, 1-6 Май 2014г.


Мили наши приятели,
Както се казва, единствения начин да се оттървеш от изкушението е да му се отдадеш!
Е, и ние не можахме да устоим на изкушението да стоим в София цели 6 почивни дни, в един от най-красивите месеци в годината! Обаче пък, не можахме и да се спрем да не замесим и вас и да ви отведем на едно вълшебно пътешествие към света на приложните изкуства!
Този път програмата е просто зашеметяваща!
В рамките на тези 6 дни – 1-6 май ще правим глинени произведения, ще се запознаем по-отблизо с дърворезбата, ще копаем дупка в земята и ще си правим зрелище с невероятно красив ефект върху глината, ще зареждаме пещ и на последно място, но не и по значение – ще ядем ужасно вкусна храна! Разбира се, ще бъдете настанени в прекрасна къща, с уникална гледка към Балкана (както казват в село Делчево, към курията) и към долината, в която се намира гр. Гоце Делчев. Къщата е една от няколкото къщи в селото с голям и прекрасен двор, навес за занятия на открито и вички възможни удобства! Храната както бикновено, ще бъде приготвяна домашно лично от нас, ЗаИнатчийките – Злати и Милена!

Програмата, както следва:

12-ти Април (събота) – Предварително занятие за изработване на нещата за техника pit firing

1-ви Май (четвъртък) – Пристигане до обяд в село Делчево (на 9км от град Гоце Делчев) в южен Пирин, настаняване в специално запазената за нас къща „Григорови”, време за хапване, първо керамично занятие в 15ч., вечеря в 20ч. и генерално весело откриване на пленера! :)

2-ри Май (петък) – Закуска около 9:30, 10ч., от 11:00 до 13:00ч. Първо занятие по дърворезба с Костадин Златков, обяд и почивка, второ керамично занятие от 15ч., вечеря в 20ч.

3-ти Май (събота) – Повтаря се приблизително програмата от петък :)

4-ти Май (неделя) – Пак като в събота, но не си мислете, че ще ви е скучно!

5-ти Май (понеделник) – 9:30, 10 – закуска, към 11ч. изкопаване на дупка, за подготвяне за техниката на опушване – pit firing, започване на pit firing-а, който ще трае около 6-8 часа, но пък ще бъде зрелищно и забавно! :) Надвечер, разходка до града за зареждане на пещта, вечеря.

6-ти Май (вторник) – Закуска около 9:30, 10, подготовка за отпътуване. Слизане заедно в града за изваждане на пещта и получаване на съкровищата!

Отпътуване, заредени с много пролет, емоции и вдъхновение, за да се завърнем към ежедневието!
Водещите: Кристина Бакларова от К-арт, която вероятно повечето от вас вече познават добре, води занятие при нас вече 3 години, а самата тя вече 20 години е света на керамиката. Можете без никакви колебания да се оставите в нейните ръце! Тя ще ви преведе през света на керамиката като през приказна гора!

Костадин Златков – художник-приложник, с повече от 40 годишен опит в приложните изкуства! Можете да видите доста негови дърворезби из селото, дори и табелата на къщата, в която ще отседнем Може длетата за дърворезба да са остри като бръснач, но Костадин (или Динчо, както го наричат всички) е благ и прекрасен преподавател, така че можете да бъдете напълно спокойни и с увереност да се докоснете до изключителното изкуство на дърворезбата!

Подробностите:
Цена за 5 нощувки: 100лв./човек
Храна за 5 дни (закуска + вечеря): 69 лв/човек
Транспорт: коли (като имаме предложение, ако някой има свободно място в колата си и има желание, да приюти този, който си няма - пести пари и ви спасява от скучно радио) или автобус.
Такса за участие в занятията – включва резба, керамика, както и предварителното занятие, което ще се проведе в София: 150лв.
Много важно уточнение : Никак не е нужно да сте се занимавали с дърворезба или с керамика! Нашите великолепни преподаватели ще ви научат на всичко, което е нужно, за да се чувствате уверени, а вие само трябва да последвате ръцете и сърцето си!

За да се осъществи събитието е нужно да има записани минимум 6/максимум 10 човека

За да се запишете е нужно да изпратите e-mail на zainatchiinicata@gmail.com или да се обадите на телефон: 0885 191 407 – Злати и да оставите капаро в размер на 100лв. най-късно до 1-ви април.

Очакваме ви с най–огромните усмивки, заредени с емоции, за да направим артистичната ви почивка незабравима!
 
Тук можете да видите как и колко се забавлявахме на първото издание на Пленер Делчево: http://zainatchiinica.blogspot.com/2012/05/24-27-2012.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар